BIO

Lurdes Lacorte

Biografia Lurdes Lacorte Artista floral

Lurdes Lacorte, Barcelona 1959. La meva formació ve del món de l’educació, realitzant diversitat de cursos i seminaris basats en l’art i l’educació. L’any 2011 vaig ser seleccionada com a ponent a la UB amb el projecte d’intervenció “Art i educació” i el mateix any com a ponent al MACBA a les III jornades sobre el projecte “Expressart”. Actualment he fet un canvi de registre i realitzo obra pròpia enllaçant fotografia i art floral. Capturar els moments de les instal·lacions florals amb imatges em genera la necessitat de crear i expressar conceptes d’art.

M’inicio en els aprenentatges d’ikebana en el 2019 amb la mestra Rosa Vila-Abadal de l’escola Ikenobo, continuant amb la formació; el 2020 en creacions florals amb Siloh Floral i en grans instal·lacions amb la formadora Violeta Gladstone dins de la vessant de l’aprenentatge floral de sostenibilitat; i el 2022 en l’ensenyaments de grans formats florals a l’Escola del Disseny Floral amb l’especialista Esther Lladonosa.
El 2020 vaig ser seleccionada i vaig exposar el projecte “19 + 1” a Galeries VIII. La Presó de Segòvia. Centre de creació d’art contemporani de Segòvia. Sent un gran impuls, per a la meva creació d’altres projectes i mostres.

Exposicions

Individual

2023

Cafè de les Delicies, Rambla del Raval, 47. Barcelona. “Estabilitats”

2022

“La sala de lectura Àngels Ànglada” Les Olives. “Cosir ficcions”

Col.lectives

2023

“Associació de Ceramistes de Catalunya” Carrer Dr. Dou, Barcelona. “19+1+20”

2022

“Todas somos artistas ucranianas”. St. Fernando de Henares. “Aturar el temps”

“Temps de flors” . Girona. “Inèdita”

“Diada de la flor”. Argentona. “Ikebana, art floral japonès”

2021

“Todas somos artistas afganas”. Ajuntament de Sevilla. “Mirar”

“Objectiu dona/ març és dona” Casal Mas Guinardó. Barcelona. “Estabilitats”

2020

Galeries VIII. La Cárcel Centro de Creación. Segòvia. “19 + 1”