19+1

El pensament de dona em suggereix intentar evidenciar la seva complexitat en un moment precís, amb les seves edats ja assenyades, els seus criteris, les seves transmissions, les seves formes, les seves criances, els seus èxits, les seves pretensions, els seus anonimats, les seves travessies, els seus cosmos, les seves emocions, les seves idees de la bellesa, les seves llibertats i la constància per intentar sempre no doblegar-se.

Les amistats incondicionals amb les seves vides, els seus riures, les seves estimes, la seva parla, les seves fortaleses, les seves destreses, les seves alegries, els seus colors, les seves olors, les seves visions, els seus llocs, els seus objectes i la constància per intentar sempre no oblidar.

El jardí i les seves flors amb les seves qualitats, els seus vincles, la seva seducció, la seva gravitació, la seva adaptació, la seva permanència efímera, el seu avançar, el seu arrelament i abnegació per intentar sempre no silenciar.

“La creació de l’art es realitza en una zona fronterera entre el jo i l’altre”

Siri Hustdsvedt
(Nascuda, també, un 19 de febrer)

Carme Rovira 19+1 Lurdes Lacorte Art Floral

Qui és qui? El cos i l’ànima de les dones o l’ànima i el cos de les flors. Connectar amb l’extrema bellesa, el plaer, la terra.

19 + 1 és el projecte que vol enganyar i reunir, confondre la mirada i la distància, la llibertat i la condició, el somni i la quotidianitat, el propi i el fals, la presencia i la inexistència, el propi i el comú,  la sinceritat i la hipocresia, la bellesa de la cara i el dors del crani amb els seus pensaments purs o foscos, la part i el tot. Aquest temps precís i indefinit està situat en entorns naturals, urbans, rurals i en les parets de les nostres cases.

19 + 1 són les dones que m’acompanyen, els seus espais apreciats i les seves flors plenes de vida, entrellaçades. Tot em remou i em sedueix a crear i sentir, per un instant, un joc de confusions i una nova visió de la dona coneguda i confiada en mi, pretenent fer un paisatge nou en els seus pensaments i agitar o recordar impressions. Una relació entre iguals.

19 + 1 representa el simbolisme de les flors, amb els noms, les singularitats, disposades en els cabells d’elles, les dones, amb els seus cranis; tot capturat en una imatge que transcendeix cap a la mirada dels altres, com a element expositiu.

19 + 1 és la combinació del dia que neixo, de les flors, de l’amistat, de dones sàvies i de la bogeria de confondre disfressant d’encant els pensaments. Aquest camí és com el camí de les flors, trenat i mai segellat.

19 + 1 és un testimoni que subjecta una llibertat incondicional de dinou dones més jo, que participem en un engany de bellesa i on s’uneixen vides.

Selecció d’imatges

Merche 19+1 Lurdes Lacorte Art Floral

Merche

Teresa 19+1 Lurdes Lacorte Art Floral

Teresa

Xesca 19+1 Lurdes Lacorte Art Floral

Xesca

Instal·lació

Instal·lació del 19+1 a una de les cel·les de La Presó de Segovia, en la vuitena edició.

Instal·lació 19+1 expo Lurdes Lacorte Art Floral

Sala de Premsa

Vídeo entrevista Lurdes Lacorte expo Cárcel Segovia

Entrevista sobre el projecte  “19+1”
RTVE La aventura del saber. Galerías 2020 La Carcel Segovia Centro Creación.

Web  Galeries del projecte

25 artistas Cárcel de Segovia

Las celdas de La Cárcel acogen las obras de 25 artistas

Noticía a El Día de Segovia

Anar a la notícia 

Cartel expo 19 más 1 en Segóvia Lurdes Lacorte Arte Floral

25 artistas emergentes exponen en la PRISIÓN de Segovia

Noticía a AD

Anar a la notícia